Even voorstellen…

Wij zijn S.K.V. A la Kart, de enige studentenkartvereniging van Nederland! We beschikken over drie racekarts met 390cc Honda 4-takt motoren met 13pk vermogen. Met snelheden tot 100km/u scheur je over het circuit. De snelheidssensatie is fenomenaal, want je bent slechts enkele centimeters van het asfalt verwijderd! Driftend ga je de bochten door. Voel de G-krachten die je uit je kuipje proberen te trekken. Voel de adrenaline uit je oren komen als je tegenstander al twee ronden aan je achterbumper blijft plakken…

Karting heet deze waanzinnig leuke sport die wij al meer dan 35 jaar (komend jaar vieren wij ons 8e lustrum!) op het outdoor kartcircuit in Oldenzaal beoefenen. Deze kartbaan is (m.u.v. vakanties) 5 dagen per week (woensdag t/m zondag), 4 uur per dag geopend en als lid van A la Kart kun je dan onbeperkt rondscheuren over dit circuit!9027698105_3e24d5956a_o

A la Kart bestaat op dit moment uit ongeveer 45 leden. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, zijn de leden ingedeeld in de status ‘groen lid’, ‘geel lid’ of ‘rood lid’. Als je net lid wordt ben je groen lid en ben je nog afhankelijk van rode leden. Je mag dan nog niet zonder een rood lid gaan karten. Dit om ervoor te zorgen dat er altijd iemand aanwezig is met genoeg kennis over de karts om problemen te herkennen en op te lossen. Als je na een aantal keer karten zelf in staat bent de checklist af te kunnen werken en verantwoord en veilig met de karts weet om te gaan, dan word je geel lid. Gele leden mogen samen met andere gele leden karten. Tot slot kun je nog rood lid worden. Rode leden hoeven niet in aanwezigheid te zijn van een ander geel of rood lid. Zij verzorgen ook de introducties. Als je lid bent en wilt gaan karten dan kun je daarvoor reserveren via het reserveringssysteem na ingelogd te zijn op de A la Kart website.

Naast het karten kan er bij A la Kart ook veel gesleuteld worden. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, onderhouden en repareren we zo veel mogelijk zelf aan de karts. Dit geeft voor alle leden de mogelijkheid om veel kennis en ervaring met de techniek op te doen. Wees niet bang als je hier nog weinig ervaring mee hebt, er zullen altijd (rode) leden klaar staan om het voor te doen, uit te leggen of te helpen!

Activiteiten

Naast het karten met de verenigingskarts zijn er nog genoeg andere activiteiten, met dank aan activiteitencommissie A la Krat:
•    De A la Kart Wintercup. In de wintermaanden kan er met de verenigingskarts meestal weinig worden gekart. Om toch ook in de wintermaanden te kunnen karten organiseert A la Krat elke winter drie huurkartraces waarbij je het op kan nemen tegen andere leden en kan strijden voor het eremetaal.
•    Kartweekenden en kartdagen. Een paar keer per jaar gaan we met de karts in het weekend naar een andere kartbaan, zoals de kartbaan bij Eefde of Emsbüren. Je leert dan een nieuwe baan kennen en je kunt in zo’n weekend lekker veel rijden en ervaring opdoen.
•    Excursies en uitstapjes. We proberen ieder jaar een interessante excursie te organiseren. In het verleden bezochten we al Saker Sportscars, Wiesmann en onze sponsor Eurol. Afgelopen jaar zijn we naar de 24 uur van de Nürburgring geweest.
•    Overige activiteiten, borrels en sleutelavonden. Als een activiteit in de planning staat wordt er een e-mail met uitnodiging naar alle leden verstuurd. Je kunt je dan per e-mail aanmelden.

LocatieKartbaan Oldenzaal Track

We karten op kartbaan Oldenzaal, onze thuisbasis. Dit is een outdoor kartcircuit en ligt naast het Hulsbeek ten zuidwesten van Oldenzaal. Als je naar de kartbaan gaat is er meestal wel iemand met een auto met wie je mee kan rijden. Schroom vooral niet om er anders even naar te vragen. Als er niemand een auto heeft, dan is (afhankelijk van waar je vandaan komt) het openbaar vervoer of de fiets ook een goede optie.

Kartbaan Oldenzaal | Bornsedijk 86 | 7576 PG | Oldenzaal | http://kartbaanoldenzaal.nl

Uitrusting

Karten kan soms gevaarlijk zijn en daarom is een goede veiligheidsuitrusting essentieel. Uitgangspunt hierbij is dat je van top tot teen volledig bedekt bent. De standaarduitrusting voor karten bestaat uit:
•    Kartoverall
•    Integraalhelm
•    Handschoenen
•    Kartschoenen
Kartoveralls en helmen zijn standaard aanwezig in ons karthok en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Handschoenen zijn ook meestal aanwezig of kun je van een ander lid lenen. Kartschoenen zijn niet verplicht, maar zorg wel dat je dichte schoenen aan hebt, dus geen sandalen of slippers.

En wat kost dit allemaal?

Omdat we bij A la Kart zo veel mogelijk zelf maken aan de karts, kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden. Hierdoor is het mogelijk om komend jaar voor maar 145 euro onbeperkt te komen karten met onze racekarts! De enige bijkomende kosten zijn die van de benzine, wat meestal neerkomt op een paar euro per persoon (afhankelijk van het aantal mensen dat mee gaat, meestal rond de 3 euro per dag).

Mocht het gebeuren dat je zelf schade rijdt dan treedt de 50% regeling in werking. Dit betekent dat je de helft van de schade moet betalen tot een maximum van 100 euro. Schade boven de 100 euro is voor eigen rekening. Bijvoorbeeld: Er is voor 300 euro schade gereden. De club vergoed in dit geval maximaal 100 euro, waarbij de eigen bijdrage van het lid minimaal 200 euro bedraagt. Uiteraard geldt dit alleen als je die schade zelf veroorzaakt hebt. Wanneer er schade wordt gereden door het technisch falen van de kart door bijvoorbeeld slijtage of ouderdom wordt dit betaald door de club. Zelf schade rijden komt gelukkig weinig voor en de meeste leden hebben nog nooit met de 50% regeling te maken gehad.

Door bardiensten te draaien in de sportkantine, kan de vereniging een mooi extraatje verdienen. A la Kart staat daarom 6 keer per jaar een dag achter de bar in de kantine in het sportcentrum op de UT (net als de meeste andere UT sportverenigingen). Om dit mogelijk te maken wordt van alle leden verwacht 2 keer (3,5 uur per shift) achter de bar te gaan staan. Wanneer je niet voldoet aan deze regeling zal een bedrag van 30 euro als boete worden opgelegd.

Lijkt het jou wat om een middag te komen kijken? Klik dan hier voor een introductie!

Tot slot

Houd er rekening mee dat het karten geheel geschied op eigen risico. Gevaarlijk en roekeloos rijgedrag wordt niet getolereerd.

We hopen erop dat je tijdens je introductie bij A la Kart ontdekt hoe ontzettend gaaf karten is en dat we je binnenkort als nieuw lid mogen verwelkomen. We wensen je in ieder geval veel plezier tijdens je introductie!

Met snelle racegroet, namens het bestuur,

Bart Janssen (Voorzitter)
Melvin van der Ende (Penningmeester / Vice-voorzitter)
Erwin Hofman (Secretaris)