• Post category:Uncategorized
  • Post comments:0 Comments
  • Post last modified:October 17, 2016

teamchallengerace6

Tijdens de 6e race van het Team Challenge seizoen probeerden Bart Janssen, Koen en Wesley de eer van A la Kart 1 hoog te houden, terwijl Duco, Erik en Guido de eer van A la Kart 2 probeerden te verhogen. In de training bleek A la Kart 1 helaas een minder competitieve kart te hebben geloot, maar toch is het hen gelukt als 9e te kwalificeren voor de race. A la Kart 2 behaalde tijdens de training een nette 3e plaats, maar kwalificeerde zich helaas als 7e met ongeveer een tiende van een seconde verschil met de nummer 3. Het veld zat dus net als tijdens race 5 erg dicht op elkaar qua tijden!
Na de matige startplek van A la Kart 1, wilden zij zich snel naar voren werken. De strategie waarmee zij dit wilden bereiken, werkte echter minder goed dan gepland. Het voordeel van de actie is dat het nu wél algemeen bekend is dat je niet na 1 ronde al je eerste pitstop mag maken. Zoals te verwachten is, kostte A la Kart 1 deze mislukt pitstop veel tijd. Gelukkig wisten zij deze tijd weer goed te maken tijdens de race, waardoor zij op hun startpositie zijn geëindigd.
A la Kart 2 had een goede start en wist tijdens de start een paar plekken te pakken. Ook door een soepele eerste pitstop schoot het team omhoog in de ranglijsten. De tweede stint werd verreden door Erik, waarin hij nog meer plekken pakte en weinig tijd wist te verliezen bij het inhalen van achterblijvers. Dit laatste ging gemakkelijk met een beetje hulp van Wesley uit A la Kart 1, waarvoor hulde. Helaas moest Erik toch een keer naar binnenkomen, al kwam dit erg ongunstig uit. Hierdoor moest A la Kart 2 hun 2e plek opgeven en zijn zij als 3e geëindigd, wat een eerste podium voor zowel Erik als Guido in de Team Challenge betekende. Gefeliciteerd!
In het klassement heeft A la Kart 1 hun 2e plek behouden en is A la Kart 2 opgeschoven naar de 8e plek.