Lijkt jou het wat om dit jaar coureur te worden? Twijfel dan niet langer en schrijf je onderaan de pagina in voor een vrijblijvende introductie!

Wat moet ik weten voor ik lid word van A la Kart?

– Het lidmaatschap kost 145 euro. Daarvoor kun je de rest van het studiejaar onbeperkt karten met onze eigen racekarts op Kartbaan Oldenzaal! Je betaald alleen nog de benzine.

– Bij de meeste sportverenigingen van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool moet je in het bezit zijn van een UnionCard. Om lid te worden van A la Kart is deze NIET!! nodig.

– Een introductie bij A la Kart kost 20 euro (excl. benzinekosten). Wanneer je na je introductie besluit lid te worden, dan is de introductie gratis!

Alvast wat tips…

Voordat er gekart kan worden moet de kart eerst gecontroleerd worden. Dit doen we aan de hand van een checklist. Als de checklist is afgewerkt en eventuele problemen verholpen zijn, is het tijd om te gaan rijden. Omdat de motor en banden koud zijn wordt er eerst een paar ronden rustig warmgereden. Als dat goed gaat is het tijd voor het echte raceplezier.

Een paar opmerkingen en tips voor het rijden:
•    Gebruik nooit gas en rem tegelijk. De enige uitzondering hierop is bij het starten van de motor waarbij je soms een beetje gas moet geven terwijl je je voet op de rem houdt.
•    Begin rustig aan. Rijd niet harder dan stapvoets in de pitstraat en stop altijd voordat je de baan op rijdt. Kijk of het veilig is en rijd dan de baan op. De banden zijn in het begin koud en hebben de eerste ronde duidelijk minder grip, ook al ben je niet de eerste rijder van de dag.
•    Remmen en sturen gaat slecht samen, dus zorg voordat je de bocht in gaat, je voldoende bent afgeremd. In de bocht kun je dan weer gedoseerd gas geven. Als je als beginner te langzaam de bocht in gaat is dat echt niet erg. Te snel wel, want dan vlieg je uit de bocht.

Volg verder alle instructies op van de ervaren ‘rode’ leden (en vraag ze ook voor tips of als je iets niet zeker weet!). Na het karten worden de karts schoongemaakt en weer gecontroleerd met de checklist.
En verder…
Aan het einde van de dag wordt er benzine getankt en de kosten daarvan verdeelt over de rijders. Gemiddeld bedraagt dit zo’n 2 tot 5 euro per persoon.

Aanmelden introductie

Lijkt het je wat om te komen karten? Schrijf je dan hier in voor een introductie!